Er wordt gespeeld volgens de huidige zaalvoetbalregels behoudens een aantal regels:
De Selfpass
Wanneer de bal de zijlijn passeert mag een speler van een team de zijlijnbal (de intrap) zelf nemen. Hij hoeft (maar mag)de bal niet direct over te spelen naar een medespeler. De tegenstander dient wel nog steeds 5 meter afstand te nemen. Er mag niet direct gescoord te worden uit een zijlijnbalsituatie. Hij dient wel overgespeeld te worden naar een medespeler. Gaat de bal via een tegenstander in het doel dan is het een geldig doelpunt.
Uit een hoekschop mag wel direct gescoord te worden.
Overige regels
De deelnemende teams zijn verdeeld in vier poules van acht teams. De competitie bestaat uit 7 wedstrijden en vervolgens twee Play-Off duels alvorens de nieuwe competitie begint en dus nieuwe indeling. Het laatste kan veranderen i.v.m. wegvallen van teams, juist toevoeging van teams en eventuele wensen vanuit de teams.
Na de Play-Offs promoveren en degraderen er twee teams uit elke Serie (geen promotie vanuit A of degradatie vanuit D uiteraard.
Bij gelijke eindstand telt onderling resultaat. Is dit ook in evenwicht dan telt het doelsaldo. Ook gelijk dan gaat meer gescoord voor!
Duur van de wedstrijd is 2 x 22 minuten bruto. Teams dienen op de voor hen gemelde aanvangstijden ruim van te voren aanwezig te zijn. In de hoogste klasse blijft het resultaat van beide competities gelden teneinde een algemene kampioen aan te wijzen. Je moet als team wel aan beide competities in de Serie A deelnemen. De competitie loopt van september tot en met medio juni’25.
Het team dat als eerste op het wedstrijdschema voorkomt, dient bij de wedstrijd voor een goede wedstrijdbal te zorgen. Bij gelijk gekleurde shirts dient tevens het eerst genoemde team voor afwijkende shirts te zorgen. De kleuren van de tenues zijn gepubliceerd bij aanvang van de competitie dus iedereen kan op de hoogte zijn.
Overigens beschikt de organisatie over groene hesjes. Info aan de zaalbeheerder. Scheidsrechters worden van buitenaf aangetrokken. Indien een arbiter niet komt opdagen zal het tweede genoemde team voor een scheidsrechter zorgen. Gebeurt dit niet, dan wordt het bewuste team als niet opgekomen beschouwd. Een wedstrijd dient te allen tijde door te gaan.
Een team met minder dan 4 spelers (incl. keeper) wordt als incompleet en dus als niet opgekomen beschouwd. Indien het bewuste team voor de tweede keer niet komt opdagen kan uitsluiting betekenen. Dan ligt het in de handen van de tuchtcommissie.
Naamswijziging mag alleen plaatsvinden voor aanvang van de najaarscompetitie.
Spelers mogen nimmer in meerdere teams uitkomen. Dat geldt voor alle series.
Een speler van Serie A mag nimmer voor een team uit de serie B of C uitkomen. Of andersom. Het team dat deze regel overtreedt wordt als niet opgekomen beschouwd. Dit behoort elke deelnemer te weten. Een team met vier spelers (incl. keeper) spelen de wedstrijd uit met deze vier spelers. Er wordt niet ‘geleend’ van andere teams tenzij er overeenstemming is met de organisatie.
Een team dat niet opkomt, verliest de wedstrijd met 3-0. Het krijgt een boete van € 50,-. Ook als het team voor het eerst niet opkomt. Dat geldt dus ook voor teams die nog geen ‘’strafblad’’ hebben. Er is dit seizoen nauwelijks speelruimte in uitwijken (problematiek zaalsport in Leiden) dus de organisatie moet de teugels strak houden.
De organisatie draagt geen verantwoordelijkheid indien een speler geblesseerd raakt. BIJ EXCESSEN ZAL DE ORGANISATIE/TUCHTCOMMISSIE EEN ONDERZOEK STRSTEN EN NIET SCHROMEN MAATREGELEN TE TREFFEN. DIT TOERNOOI STAAT BEKEND OM SPORTIVITEIT EN WIE ZICH DAAR NIET AAN KAN HOUDEN IS NIET LANGER WELKOM. HET IS GEEN CHAMPIONS LEAGUE, MAAR EEN GERESPECTEERDE COMPETITIE WAARVAN IEDEREEN PLEZIER MOET KUNNEN BELEVEN. EEN GEWAARSCHUWD MENS…
De organisatie.